Ένα εστιατόριο που γιορτάζει 50 χρόνια στην επιχείρηση

WINSTON-SALEM, NC – Ο Angelo Ballas σχεδίαζε να κάνει ένα μεγάλο πάρτι φέτος για να ευχαριστήσει τους πελάτες για τα 50 χρόνια του Grecian Corner στη σκηνή του εστιατορίου Winston-Salem.

Το πάρτι δεν έγινε, αλλά ο Ballas είναι ευγνώμων που αυτοί οι ίδιοι πελάτες συνέχισαν να υποστηρίζουν το εστιατόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά ακόμα.

«Έχουμε υπέροχους πελάτες», είπε ο Blass. “Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που η κοινότητα ήταν πολύ υποστηρικτική.”

Το Grecian Corner άνοιξε τον Δεκέμβριο του 1970 στο 101 Eden Terrace, έναν κοντό δρόμο που συνδέει την οδό Cloverdale και την First Street, στη σκιά του τότε Νοσοκομείου NC Baptist, και τώρα το Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist.

Ο θείος του Angelo, Jimmy Ballas, άνοιξε το Greek Corner το 1970. Μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, έφυγε για να ανοίξει το Greek Zorba στο Stratford Road και γύρισε το Greek Corner στον αδελφό του George. Για τα επόμενα 30 χρόνια, το George Palace ήταν το πρόσωπο του Greek Corner, τόσο πολύ που στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ετικέτα άλλαξε σε George’s Grecian Corner – τίτλος που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

[CORONAVIRUS: Click here for our complete coverage » arkansasonline.com/coronavirus]

Το 1990, το εστιατόριο αποθανατίστηκε – μεταμφιεσμένο ως κοινό πίτσα – σε μια σκηνή στο “Mr. Destiny”, μία από τις πρώτες ταινίες μεγάλου μήκους που γυρίστηκαν στο Winston-Salem.

Ο Γιώργος Παλάς, ένας από τους πολλούς Έλληνες μετανάστες στην επιχείρηση εστιατορίων Winston-Salem, ήταν ένας πρακτικός επαγγελματίας που κέρδισε την αφοσίωση των πελατών του επειδή θυμόταν όλους όσους περπατούσαν από τις πόρτες του.

Αυτό το ενδιαφέρον και η λίστα που πρόσφεραν κάτι για όλους δημιούργησαν επιτυχία. Το Grecian Corner είχε πάντα μια σταθερή ροή πελατών που βασίζονται σε αυτό για οικονομικά, συνεπή, φιλικό προς την οικογένεια ναύλο.

Η ιδέα του George Palace προσέφερε ένα συνδυασμό των καλύτερων επιχειρήσεων – ελληνική, ιταλική και αμερικανική κουζίνα. Μερικοί άνθρωποι ήρθαν για σουβλάκι και γύρο. Άλλοι παρήγγειλαν μακαρόνια και άλλα ήρθαν με λουκάνικα, χάμπουργκερ ή σάντουιτς.

Το Angelo Palace ανέλαβε τη διαχείριση του εστιατορίου το 2001 και αυτός και η σύζυγος Τζόρτζια έγιναν επίσημα ιδιοκτήτες το 2002. Ο Τζωρτζ Πάλας αποσύρθηκε και μετά πέθανε το 2008

Υπήρξε μια βραχύβια επέκταση των Clemmons από το 2005 έως το 2007, αλλά ως επί το πλείστον ο Angelo Ballas επικεντρώθηκε στο πρωτογενές του έργο, διατηρώντας το όραμα και τη μνήμη του θείου του ζωντανό.

Το μενού στο Grecian Corner έχει αλλάξει λίγο με την πάροδο των ετών. Εξακολουθεί να σερβίρει σάντουιτς μοσχαρίσιου κρέατος (4,50 $), ένα δημοφιλές αντικείμενο που έχουν ξεχάσει πολλά άλλα εστιατόρια. Το Spaghetti Ala Fenice (8,95 $) – με κρεμμύδια, πιπεριές, μανιτάρια και τυρί μοτσαρέλα – παραμένει μπεστ σέλερ, αν και το ελληνικό στιλ Σπαγγέτι με Φέτα (7,95 $) έχει επίσης θαυμαστές. Άλλα ιταλικά είδη περιλαμβάνουν λαζάνια (8,65 $) μοσχάρι, κοτόπουλο και παρμεζάνα μελιτζάνας (8,95 $ το καθένα).

READ  Μελλοντικά σενάρια για την ελληνική αγορά γιαουρτιού και ανάλυση εργασίας 2025 - Τομέας γεωργίας

Το πιο δημοφιλές αντικείμενο στο μενού είναι το σουβλάκι κοτόπουλου με ελληνική σαλάτα (11,80 $), αν και το εστιατόριο έχει πουλήσει εδώ και χρόνια μόνο παραδοσιακό σουβλάκι χοιρινού κρέατος. “Οι άνθρωποι περπατούν γύρω από τον θείο μου για πολύ καιρό για να προσθέσουν σουφλάκι κοτόπουλου”, δήλωσε το Angelo Palace. “Το χοιρινό είναι πλέον περισσότερο από 10 έως 1.”

Άλλα ελληνικά αντικείμενα περιλαμβάνουν το γυροσκόπιο (6,85 $), τη σπάτουλα (8,95 $) και τα spanakopita (5,85 $). Το Spanakopita είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στην εποχή του Angelo Palace, όπως και το Avgolimono (Ελληνική σούπα λεμονιού (4,25 $).

Το Grecian Corner πωλεί αρκετά χοτ ντογκ (τώρα το βόειο κρέας του Nathan). Άλλα σάντουιτς περιλαμβάνουν μπριζόλα hoagie, BLT, Reuben και Hummus pita.

Σε περίπτωση που οι δείπνοι δεν εντυπωσιαστούν, το Greek Corner πωλεί επίσης μια ποικιλία από πίτσες (9,65 $ έως 13,14 $ για 12 ίντσες).

Υπάρχουν δύο νέα αντικείμενα, όπως κοτόπουλο πέτα, πίτα γλυκοπατάτας και σαλάτα πεκάν με βακκίνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού είναι ακριβώς όπως οραματίστηκε ο Τζορτζ Πάλας τη δεκαετία του 1970. “Περίπου το 90 τοις εκατό πιθανότατα δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Angelo Palace.

Μόνο μερικά άλλα πράγματα έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια των 50 ετών. Το εστιατόριο είναι πολύ μικρό – άνοιξε ως Mini Pearl Fried Chicken Restaurant το 1969 προτού αναληφθεί από την οικογένεια Palace. Οι μπαλάσες κατάφεραν να συμπιέσουν περίπου 50 θέσεις στο αρχικό κτίριο, το οποίο αναφέρεται στοργικά ως “άνετο”.

Το 2013, το Angelo Palace υπέστη σημαντική ανακαίνιση. Τέλος, τα μπάνια είναι προσβάσιμα μέσα από το εστιατόριο. Είπε, “Αυτό ήταν τεράστιο για εμάς.” “Για 43 χρόνια, οι άνθρωποι έπρεπε να βγουν έξω όταν ήταν 30 βαθμοί Κελσίου για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο.”

Δημιούργησε επίσης μια νέα τραπεζαρία στο πλάι, αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων σε 80. Μάλιστα μπέρδεψε με την ιδέα να μεταφέρει το εστιατόριο δίπλα στο παλιό κτίριο Pier One στην First Street. “Αλλά όταν το ανέφερα σε πελάτες, είπαν,” Όχι, μην το μετακινήσεις! “

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή ήταν η αποδοχή πιστωτικών καρτών το 2015. “Για 45 χρόνια, έχουμε μόνο μετρητά”, δήλωσε ο Blass. «Όταν προσθέσαμε τις πιστωτικές κάρτες, έπρεπε να τις βάλω μπροστά, γιατί κανείς δεν το πίστευε».

Παρά τις ενημερώσεις, η Grecian Corner διατήρησε τη δική της ατμόσφαιρα ως “ένα απλό και άνετο μικρό μέρος”, όπως το περιέγραψε ο Ballas, και αυτό ακριβώς αγαπούν οι πελάτες.

Η Άννα Τζόουνς έρχεται στο Grecian Corner για 48 από τα 86 της χρόνια. Τρώει εκεί πέντε φορές την εβδομάδα. Αν και δεν τρώει στην τραπεζαρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξακολουθεί να παραγγέλνει έτοιμες παραγγελίες και δεν μπορεί να περιμένει να επιστρέψει. «Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπουν οι άνθρωποι. Ήμουν πολύ κοντά στον Γιώργο και τη σύζυγό του, Λόλα, και ο Άντζελο είναι επίσης ένα εξαιρετικό άτομο. Ήταν σαν οικογένεια.”

READ  Η Chopani κυκλοφορεί ένα νέο κρύο ποτό έτοιμο να πιει

Η Άννα Μπάτλερ είπε ότι κινείται μία φορά την εβδομάδα από τη δεκαετία του 1980. «Έχω πάντα σουβλάκι κοτόπουλου με ελληνική σαλάτα», είπε. “Είναι καλό φαγητό. Είναι συνεπές. Ξέρω τι πρόκειται να πάρω. Το προσωπικό ξέρει το όνομά μου. Ξέρουν ότι μου αρέσει το τσάι χωρίς ζάχαρη. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πελάτες τους. Είναι ένα εύκολο μέρος για να πάρετε ένα καλό γεύμα.”

Η Λίντα Χιλ και ο πρώην σύζυγός της, η Τζέιν, το έκαναν το αγαπημένο τους εστιατόριο εδώ και χρόνια, εν μέρει επειδή ζούσαν μόλις δύο τετράγωνα μακριά στη γειτονιά των Δυτικών Χάιλαντς. “Αυτό ήταν το στέκι στη γειτονιά μας εδώ και 38 χρόνια”, είπε. “Γιορτάσαμε τα γενέθλια εκεί. Γιορτάσαμε τα γενέθλια. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν τρώγοντας εκεί.”

Θυμήθηκα ότι όταν η Τζέιν Χιλ πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια, ο Άγγελος εμφανίστηκε χωρίς προειδοποίηση με ένα χαλί φαγητού.

«Έφερε κύπελλα σουφλάκι κοτόπουλου, πίτα, κανάτες παγωμένου τσαγιού και λουλουδιών. Είναι απλώς πολύ γενναιόδωροι άνθρωποι», είπε ο Χιλ.

Αυτή την άνοιξη, τακτικοί πελάτες όπως η Borgia Walker έκαναν μεγάλες παραγγελίες για να πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως το Bethesda Center for the άστεγοι. Ο Chris Clifton από τη Grace, τον Clifton και τον Tesdale αγόρασε αρκετό φαγητό για να τροφοδοτήσει δεκάδες αστυνομικούς. Συχνά, η Palas θα συνεισέφερε επίσης το 10 ή το 20% του λογαριασμού για τέτοιες δωρεές.

Ο Balas είπε ότι οι πελάτες είναι πραγματικά κολλημένοι με το εστιατόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Dennis Decker, ο οποίος έχει εργαστεί στο Grecian Corner για 15 χρόνια. “Οι άνθρωποι έχουν αγοράσει δωροκάρτες. Μερικοί από τους τακτικούς μας έρχονται να πάρουν φαγητό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μόνο για να μας βοηθήσουν.”

Χάρη σε αυτούς τους πελάτες, το Angelo Palace ήλπιζε να κάνει ένα πάρτι αυτό το μήνα, να δημιουργήσει σκηνές στο χώρο στάθμευσης και να προετοιμάσει μια γιορτή. Αντ ‘αυτού, αντιμετωπίζει μια πανδημία, τους κυβερνητικούς περιορισμούς και το τρελό φαγητό.

Το Greek Corner δεν έκλεισε ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά έκλεισε την τραπεζαρία από τα μέσα Μαρτίου έως τις 31 Αυγούστου – πολύ αφότου αφέθηκε να ανοίξει. «Περίμενα, γιατί ήθελα να δω ποιο ήταν το καλύτερο και ασφαλέστερο πράγμα», είπε ο Μπαλάς. «Υπήρχαν πολλά που δεν γνωρίζαμε νωρίς, οπότε απλά δεν ένιωθα άνετα να ανοίγω την τραπεζαρία.»

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Ballas ήταν να τοποθετήσει πλεξιγκλάς στη ρεσεψιόν για να χωρίσει πελάτες και υπαλλήλους.

Όταν άνοιξε την τραπεζαρία, δημιούργησε μια ξεχωριστή είσοδο για πελάτες έξω και έτρωγε για να αποφύγει τις μαρμελάδες. Το εστιατόριο εξακολουθεί να είναι άνετο, με το covid-19 social αποστάσεις μόνο έξι ή επτά τραπέζια διαθέσιμα.

Αλλά το φαγητό ήταν πάντα μεγάλο μέρος της επιχείρησης του Grecian Corner. «Παραδοσιακά, έχουμε έκπτωση 35% στα έτοιμα γεύματα. Έτσι, η μετάβαση από το 35% στο 100% για το γρήγορο φαγητό δεν ήταν δύσκολη όταν η τραπεζαρία ήταν κλειστή. Το μενού φαγητού μας το καθιστά κατάλληλο για υπαίθρια γεύματα. Το έχουμε αυξήσει».

READ  Global Coronavirus Bulletin: Οι Εκκλησίες της Ελλάδας αψηφούν το κλείδωμα και παραμένουν ανοιχτές

Τώρα, ακόμη και όταν η τραπεζαρία είναι ανοιχτή, το φαγητό αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της επιχείρησης.

Ένα σημαντικό συστατικό της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Grecian Corner ήταν πάντα το Ιατρικό Κέντρο. “Το νοσοκομείο ήταν ένας υπέροχος γείτονας”, είπε ο Blass. Είπε ότι προσελκύει επίσης πολλούς πελάτες από το Ardmore από τη μία πλευρά και από το Buena Vista από την άλλη.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερα εστιατόρια, το Grecian Corner περνά μια δύσκολη χρονιά. “Η παροχή τροφής (ή όχι) είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο”, δήλωσε ο Blass. “Επειδή είμαι ένα μικρό εστιατόριο, το σερβίρισμα φαγητού ήταν σαν να συμπληρώσω επιπλέον θέσεις που δεν είχαμε. Υπάρχουν χρήματα για την τροφοδοσία, επειδή δεν έχετε πολλά γενικά έξοδα, αλλά τα έχασα όλα αυτά την άνοιξη – τροφοδοτώντας εκπροσώπους ναρκωτικών για το Wake Forest Athletics.”

Είπε ότι κατάφερε να κρατήσει το προσωπικό του σε περίπου 15 άτομα, αν και μπορεί να πάρει λιγότερες ώρες αυτές τις μέρες.

Είπε, “Η επιχείρηση έχει μειωθεί, αλλά προσπάθησα να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”. “Λάβαμε ένα δάνειο PPP (Δάνειο Προγράμματος Προστασίας Μισθών), το οποίο υπήρξε σωτηρία για περίπου τρεις μήνες. Σε αυτό το σημείο, προσπαθούμε απλώς να παρακολουθούμε τα έξοδα, να παρακολουθούμε το κόστος των τροφίμων και να διατηρούμε τα σωστά επίπεδα αποθεμάτων – απλώς σφίξτε τη ζώνη μας λίγο.”

Όπως και άλλα εστιατόρια, ελπίζει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι αρκετά για να συνεχιστούν για μερικούς ακόμη μήνες, έως ότου η επιδημία αρχίσει να εξασθενίζει.

“Προσπαθούμε απλώς να επιστρέψουμε στην κανονική, ή σε οποιαδήποτε φυσιολογική κατάσταση”, δήλωσε ο Μπαλάς.

Αλλά δεν παραπονιέται. Έχει εξαιρετικό προσωπικό. Έχει πιστούς πελάτες. Και έχει 50 χρόνια κάτω από τη ζώνη του.

“Η συνέπεια θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα”, είπε εξηγώντας την επιτυχία του εστιατορίου. “Όχι μόνο το φαγητό, αλλά και οι άνθρωποι – το να έχουμε καλούς υπαλλήλους είναι τεράστιο. Και ήμασταν τυχεροί φέτος που το μενού προσφέρεται για γρήγορο φαγητό.”

Ακόμα δεν παίρνει τίποτα δεδομένο. “Είμαστε περίπου 50 χρόνια. Αλλά σε αυτήν την επιχείρηση πρέπει να κρατήσετε τα δάχτυλά σας.”

Ο Angelo Ballas, ιδιοκτήτης του Grecian Corner, ποζάρει μπροστά από μια φωτογραφία μπροστά από το εστιατόριό του την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας, που γιορτάζει την 50ή επέτειό του. (Andrew Day / Winston Salem Magazine μέσω AP)

φωτογραφία

Το περίπτερο όπου γυρίστηκε μια σκηνή από τον “κ. Destiny” στο Greek Corner εκτίθεται την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στο Winston-Salem, Βόρεια Καρολίνα. Το περίπτερο περιέχει μια συλλογή φωτογραφιών από τη μαγνητοσκόπηση της ταινίας. (Andrew Day / Winston Salem Magazine μέσω AP)

Διανεμήθηκε από το Associated Press.

Written By
More from Erato Chloe

Μια επιλεκτική σχέση είναι το κλειδί για την επιτυχία

Για το μέσο άτομο, όσο περισσότερες κοινωνικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με φίλους,...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *